ik besloot allemaal dingen

_CSC2278

Ongeveer een jaar geleden besloot ik over te stappen naar de universiteit om psychologie te gaan studeren. Na een jaar ben ik veel huilbuien, dipjes, en gezwoeg verder en kwam ik erachter dat de statistische vakken een te groot struikelblok zijn en ik het niet red om de vakken te halen. Ik heb na veel twijfelen besloten om op dit moment niet aan een andere studie te beginnen. Ik vind het doodeng en twijfel eigenlijk nog steeds maar om de verkeerde redenen.

Stoppen met mijn studie betekent, iniedergeval voor nu, het idee van een diploma moeten laten varen. Iets waar de maatschappij me mijn hele leven op voorbereid heeft. Iets wat al mijn vrienden op dit moment halen en waar ik achter blijf. Een diploma staat voor zekerheid, verstandige keuzes, en een duidelijk toekomstperspectief. Iets waar ik met deze beslissing allemaal vanaf stap. De keuze is onzeker en ik heb geen idee waar het me zal brengen. Maar wat ik wel weet is dat ik hiermee heel bewust kies voor mijn eigen geluk.
Ik vind het doodeng om mijn keuze uit te spreken omdat dat het zo echt maakt. Zolang ik mezelf voorhoud dat ik er nog niet uit ben is het idee dat ik echt geen diploma ga halen minder definitief en het gevoel van falen nog een heel klein beetje langer op de achtergrond. Daarom push ik mezelf het zwart op wit te zetten en hiermee onomkeerbaar te maken.

Het komende jaar ga ik mij focussen op mijn fotografie, ga ik doen wat ik het allerliefst doe en waar ik enorm gelukkig van wordt. Hoewel ik van het idee alleen al knikkende knieën krijg ben ik ook heel benieuwd wat ik het volgende jaar allemaal zal gaan doen. Als me iets duidelijk is geworden de afgelopen jaren is het wel dat ik totaal geen grip heb op mijn toekomst en iedere keer als ik die illusie heb het tegenovergestelde duidelijk wordt.

Als iemand dus nog wereldklussen voor me heeft of me wil inhuren als fotograaf ben je van harte welkom!
En dan hopen we dat alles vanaf nu confetti, feestjes, en genieten wordt.

IMG_4975

3 gedachten over “ik besloot allemaal dingen

 1. jessika batjes

  Dag Inge,

  Feestjes, confetti en genieten wordt het wellicht niet. Wellicht veel bloed, zweet en tranen en keihard werken wordt het waarschijnlijk wel. Voor wat jij graag wilt in dit leven, in deze maatschappij. Heel heel veel sukses en gefeliciteerd met je keuze.
  Groetjes
  Jessika Batjes

  1. Inge Bericht auteur

   keihard werken is geen enkel probleem als ik doe wat ik leuk vind staat dat gelijk aan confetti en genieten.
   dus als dat lukt zit het helemaal goed!
   Bedankt voor je berichtje! (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *